lördag 15 december 2012

Nyhetsblandning


Jag kommer att börja med några tråkiga nyheter som rör Israel och eller judar på olika platser i vår värld.

Parlamentsledamot i Budapest, Ungern arresterad efter att ha bränt en Israelisk flagga. Ledamoten ifråga är ”partilös” men har tidigare varit medlem i JOBBIK det anti-judiska (Antisemitiska) partiet. Partiets medlemmar har bland annat krävt att judar i Ungern skall registreras i ett särskilt register. Protesterna mot det förslaget blev som tur var massiva.

Vid Universitetet i Toronto har en studentorganisation röstat igenom förslaget att Bojkotta Israeliska som ett stöd för Palestiniernas sak. Man anklagar Israel för ockupation av Palestina och för att tillämpa Apartheid (enligt undertecknad på helt felaktiga grunder). 97 % av deltagarna röstade för bojkottsförslaget.

Som en direkt följd av dödsskjutningen av en ung terrorist i Hebron samt i sant firande av Hamas (25-årsfirande) så startas nu en ny grupp (lös eller organiserad vet jag ej ännu) som manar till en ny Intifada bland Palestinier. Detta kommer att leda till upptrappat våld på Västbanken (Judéen och Samarien) samt försämra alla ansträngningar till fred mellan Palestinier och Israel. Kraven man ställer för att inte starta Intifadan är bland annat att ”alla Palestinska fångar i Israeliska fängelser (oavsett orsak till fängslandet, urskiljningslöst) skall släppas och att alla vägspärrar skall tas bort”.

Den unga kvinnliga soldaten hotas nu av Palestinier till döden. Man har publicerat hennes bild och skriver i olika media att ”din tid kommer”. Detta efter att hon försvarat en av sina kollegor när den unge Palestiniern (terroristen) höll ett vapen mot hans huvud. Det syns inte utanpå ett vapen om det är laddat eller som i det här fallet, oladdat.

Nu lite annat.

En Sjuhäradsbo bar sig huvudlöst åt för ett par dagar sedan. Han tar bilen ut på sjön eftersom isen lagt sig. Att isen inte ens bär för personer som går och ännu mindre för biltrafik var inget som genomkorsade hans huvud. Han klarade sig undan med blotta förskräckelsen, men ändå…

Disney blir en del av ”PK-världen” (Politiskt Korrekt) i mitt tycke helt absurt.

Ny skolmassaker i USA. Stort antal småbarn blev skyttens offer. (TT kan inte låta bli att rikta en spark mot Israel ser jag i den sista meningen genom att citera Irans kondoleansbrev). Och givetvis nämner man inte att Israel också skickar sina kondoleanser till de drabbade familjerna i USA.


Att leva på eller söka socialbidrag kan ibland vara eller leda till ”ett rent helvete”. En blivande mamma är en i raden som drabbas av handläggares synnerligen konstiga och absurda beslut/regeltolkningar.

”Snön faller och vi med den” heter det i en sång. Det stämmer in på elnätet i Stockholm och Uppsala med omnejd. Ja inte bara där utan runt om i vårt land har snön ställt till med problem för elleverantörer. Tusentals hushåll utan ström.


Genusdebatten är nu en del av snöröjardebatten också. I alla fall i Aftonbladets version.


I Göteborg är det inte snön utan trafikkontorets planering som ställer till problem i trafiken.


Mons Krabbe får inte in detta på Newsmill så han publicerar texten på sin egen blogg istället. Han anklagar ”vänstern” för dubbelmoral i sitt förhållande och inställning till Israel.


Så, detta var väl allt denna lördag. Ha en fortsatt trevlig helg gott folk.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar