söndag 29 juli 2012

OS 2012

OS 2012 är nu igång.

Ännu har vi inte sett några stora svenska framgångar. Svenska herrlandslaget i handboll har vunnit sin första match. Damlandslaget i fotboll spelar oavgjort mot Japan. Cyklisterna har inte haft samma framgång. Ett par roddare har gått vidare i sina dicipliner. Men sedan har vi ett par tråkiga saker/skandaler...

Från Teheran meddelas innan spelen börjar att INGA tävlande skall vägra tävla mot israeliskt motstånd. Och idag meddelar en av de aktiva iranierna att han har magproblem. Lagom till match mot sin israeliske jodo kombatant. Han kanske verkligen är magsjuk, men håll med om att det kom (o)lämpligt.

Libanesiska idrottare vägrar träna inom synhåll från den israeliska truppen. En skärm var tvungen att sättas mellan dem innan libaneserna börjar träna.

En fin gest från delar av den italienska truppen visas när man privat håller en tyst minut för offren för terrordådet under OS 1972 i Tyskland. Ett flertal (11) israeliska deltagare och ledare mördas brutalt av terrorister under München OS. OS kommitten i London vägrar att hedra offren 40 år efter terrordåden. Ivrigt applåderade av Abbas och olika arabiska ledare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar