söndag 8 januari 2012

Tionde...

Vänsterpartiet fastställer en variant av tionde.

Man kräver in partibidrag eller vad det skall heta. Inkomster över 27 500 SEK efter skattskall betalas in till partiet. Tvingande för politiker. Det gäller "bara" politiska företrädare det vet jag utifrån artikeln jag läser i BT. DN:s artikel är lite mer detaljerad.

Varför jämför jag detta med tionde? Det är ett uttryck som motsvaras bland kyrkvana besökare.

Själv kom jag i kontakt med det (tiondet) under min tid inom Pingströrelsen som tonåring. Det praktiseras också av Trosrörelsen. Observera dock att det är frivilligt inom sunda kyrkor. Hur det praktiseras av Mormoner vet jag inte. Inom Jehovas vittne praktiseras det, men är då tvingande.

Tyvärr känner jag till att det inom olika sektliknande kyrkor också är tvingande. En dylik församling är (The) RIVER i Borås. Här är inte bara tiondet tvingande utan också andra ekonomiska företeelser som balanserar på gränsen till kriminella handlingar förekommer också. Att som en person jag träffat försöka bortförklara det med "förföljelse p.g.a. tro" det argumentet godtar jag inte.

Åter till Vänsterpartiet.

Jag är ingen vän av den socialism som Vänstern förespråkar. Jag anser att den har sitt ursprung i avundsjuka och inte Biblisk omsorg om de svagaste och eller utsatta i samhället. Att dessutom mäta ut en tvingande avgift till partikassan innebär att mitt förtroende för detta parti minskar avsevärt.

Nu är jag medveten om att många "yrkespolitiker" inte har den minsta aning om medborgarnas ekonomiska vardag. Tyvärr är det så att vi i Sverige vant oss vid att samhället skall sköta allt åt oss. När man i andra länder under många år uppmuntrats att ge till behjärtansvärda ändamål har vi i Sverige i allt (nästan) sett att allt skall ske genom skattsedeln. Vänsterpartiet har klart sagt att man kommer att höja skatter igen om man hamnar i makt/regeringsposition vid nästa val. Även S har uttryckt liknande tankar.

Att som V begära in tvingande avgifter leder inte till ökad förståelse eller omsorg för fattiga, utsatta och behövande. Däremot leder det till ökad kontroll av medborgarna och i förlängningen så syftar det troligen till att förbereda medborgare/medlemmar till att bli van vid statens och partiers kontroll av innehållet i plånboken...

Hälsn Gideon.

4 kommentarer:

  1. Helt klart är ju att V-partiet genom detta förfarande har tummen i ögat på sina företrädare. En föraning av vad som komma skall omman (gud förbjude..) hamnar i nån sorts maktställning.
    At man även förbättrar sin ekonomiska situation är nästan en bonus.
    Att låtabli/vägra betala ses sannolikt som en bevis på att man inte tror på Saken => din karriär inom partiet är stoppad för gott.
    Dinamarca har ju fö inte till fullo betalt sin partiskatt!
    Kan detta vara en delanledning till misslyckandet att bli ny Fuhrer inom (v)?

    SvaraRadera
  2. För kännedom; Det är alltså del av de arvoden/lön man får för sitt politiska uppdrag, inte för vanlig lön från förvärvsarbete. Det är alltså inte frågan om något tioende. Det är helt enkelt ett sätt att försäkra sig om att politik inte blir en födkrok.

    Mvh
    Fredrich Legnemark (V)

    SvaraRadera
  3. Snickesnack Legnemark..
    Har man 27.5K netto i lön (=det man av partiet i nåder tillåts behålla av sin lön/arvode/ersättn) betyder det en bruttolön runt 40K. Inte illa pinkat, och definitivt en god födkrok.
    Ingen har heller påstått att det är ett "tionde", förvanska inte andra uttalanden, man har JÄMFÖRT det med kyrkans tionde..
    Vpk:s motsvarighet till islams taiqyyia är visst redan i verksamhet.

    SvaraRadera
  4. Mitt svar till Legnemark återfinns i blogginlägget:


    Att som V begära in tvingande avgifter leder inte till ökad förståelse eller omsorg för fattiga, utsatta och behövande. Däremot leder det till ökad kontroll av medborgarna och i förlängningen så syftar det troligen till att förbereda medborgare/medlemmar till att bli van vid statens och partiers kontroll av innehållet i plånboken...

    SvaraRadera