tisdag 5 april 2022

Ska vi frukta världshändelserna eller förtrösta på GUD?

 En ny världsordning talar President Biden om.


Tidningen Världen Idag har en liknande rubrik för ledarartikeln gällande Demokratiernas Förbund.


Människor runt omkring talar om globalister. Putins Ryssland och kriget med Ukraina, Antikrist ankomst med mera. Men behöver vi frukta utvecklingen eller inte?

Personligen drivs jag inte av fruktan för allt detta, däremot kan jag känna en viss befogad oro eller obehagskänsla inför det vi ser utvecklas (och att behöva leva i detta) samtidigt som jag ser hur Bibels profetior fullbordas och Jesu återkomst/Messias ankomst närmar sig mer och mer i en allt snabbare takt och i detta kan tacka Gud för att det profetiska ordet uppfylls som är förutsagt i Guds ord (Bibeln).

Jag var på en bönesamling under de senaste dagarna där ämnena/fokus för våra böner låg på Israel (och judarnas situation), Ukraina och Sverige. Jag delar i viss mån den oro för utvecklingen i dessa tre områden (länder/nationer) som vi ser rullas ut framför våra ögon som ett flertal av deltagarna gav uttryck för i sina böner och/eller korta appeller, men ändå inte.

Bibeln talar gång på gång hur Gud har kontrollen när Han "leder konungars hjärtan som vattenbäckar". Hur Han (Gud) sätter "en krok i näsan" på ledare för folk, nationer och riken på jorden och på så vis tvingar dessa ledare att verka ut Hans (Guds) vilja och/eller tidsplan.

Jag tror att Gud håller på att döma världsledare för det som finns i deras hjärtan, sinnen och tankar/planer. Gud håller också på att döma nationer och folkslag för den väg de valt att gå. Gud håller på att döma sin församling vilket i Bibeln bland annat nämnas som "ett svärd ska gå igenom, nationer, församlingar och familjer" för att Hans (Guds) domar ska förkunnas och som ett bevis på att Bibelns ord är sant.

Behöver vi fortsätta att be för Putin, Ryssland, Ukraina, Israel och Sverige? JA!

Men behöver vi frukta utvecklingen? NEJ!

Vi behöver tacka Gud för att hans profetiska ord och tilltal som samlats i Bibeln går i uppfyllelse och att Han (Gud) skiljer ut det som är äkta från det oäkta. Det rena från det orena. Det Gudomliga från det mänskliga och så vidare.

Jag vill inte frukta världshändelser eller utvecklingen i världen utan väljer att tro och förtrösta på Gud. Hälsningar Gideon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar