söndag 6 mars 2022

Förutsagt

 Jag sitter precis som många andra och följer vad som sker i Ukraina och Ryssland.


Är jag orolig? Ja och nej. Visst är det otrevligt att krig pågår som startas av en diktator i vårt närområde, vem vet vad han kan ta sig till. Men också NEJ eftersom detta är förutsagt i Bibeln. 


Bibeln talar om krigslarm och rykten om krig som ett tecken på att Jesus/Messias snart kommer / träder fram.

Bibeln talar om kommande naturkatastrofer med allt från jordbävningar till det vi idag skulle kalla klimatkatastrofer som ett tecken på att Jesus/Messias snart kommer / snart träder fram.

Bibeln talar om hungersnöd och stegrande priser samt ransonering av mat som ett tecken på att Jesus/Messias snart kommer / snart träder fram.


Times of Israel skriver om Ukraina som världens kornbod och om hur Rysslands ologiska attack skapar både kort och långsiktiga problem för världens produktion av brödsäd.

När jag läser detta ser jag först och främst att allt pekar på en upplösning av den värld vi idag är vana vid, men är samtidigt vid gott mod då allt pekar på att Jesus/Messias snart kommer. Vi behöver vara vaksamma och be. Jesus säger att många ska komma och framstå som messiasfigurer och på så vis skapa förvirring både bland de som satt sin tro på honom (Jesus) och på de som valt bort att tro på G-d eller Jesus.


Exempelvis Matteusevangeliet kapitel 24 samt Uppenbarelseboken beskriver dessa saker.


Var vid gott mod, Jesus/Messias kommer snart.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar