tisdag 14 mars 2017

Long time no see och det du sår får du skörda

Länge sedan jag skrev på bloggen, men idag var det dax att skriva ett kort inlägg.

När man under de senaste månaderna (åren) följer med i nyhetsflödet så undrar man om inte Sverige befinner sig i fritt fall eller så nära detta man kan komma.

No-go-zoner. Polis och rättsväsende tappar kontrollen på plats efter plats.

Skolan är snart inte längre vad som en gång i tiden kallades för läroverk utan snarare en huvudvärk för alla berörda parter, lärare, elever och föräldrar i första hand. Våld och våldtäkter rapporteras var och varannan dag från skolor över hela landet.

Radikaliserade (ett fint ord som kan översättas med hjärntvättade) muslimer som åker till Syrien eller Irak för att strida för IS och sedan återvänder till Sverige och belönas för detta istället för att lagföras.

Narkotika och drogmissbruk allt lägre ner i åldrarna.

En invandringspolitik som omvandlats till invandringsproblematik av stora mått.

Alla verkar skylla på alla ingen verkar vilja ta ansvar.

Sjukvården går på knäna om den inte redan tvingas stäng ner på plats efter plats.

Detta är bara några få och korta exempel på hur det rapporteras och mycket tror jag kan kopplas till hur vi i Sverige under de senaste årtiondena valt att förhålla oss både till Gud och religion å ena sidan och hur vi förhåller oss till Israel och judarna (Eretz och Am Israel) å andra sidan.

I Första Mosebokens 12:e kapitel hittar vi en nyckel: Jag (Gud) skall välsigna dem som välsignar dig (Abrahams efterkommande genom Isak) och förbanna den som förbannar dig. Jesus säger samma sak men på ett lite annat sätt: Det du sår får du skörda. Exemplen är långt fler i Bibeln.

Gudlösheten (humanism/ateism) och judehatet (Antisemitism) förklätt till Israelkritik (antisionism) får nu sin skörd. Min bön är att det skall bli tydligt, vikten av respekten för Gud och förhållandet till Israel och att människor hög som låg, ung som gammal skall se det Gud sa till Abraham gäller än mer år 2017 och att man blir medvetna om och kan/vill fatta nya val/beslut grundade på denna kunskap.

Sverige behöver möta (komma till tro på) Jesus som är Vägen, Sanningen och Livet.

Kort och långt ifrån det perfekta blogginlägget, men...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar