lördag 10 december 2011

Gingrich

Det verkar vara en stor nyhet i Sverige. Palestinierna är ett påhittat folk.

Presidentkandidaten Gingrich nämns både på text-TV  och av TT (här genom DN). Trots det förvånade tonläget hos TT:s redaktion har han rätt.

Före maj 1948 talade man om Palestinier med i huvudsak två ursprung, jude eller arab. Jag har personligen träffat ett flertal judar som kallar sig för "palestinier" eftersom det i deras födelseattester klart och tydligt står att dom är födda i det Brittiska Palestinamandatet och att de är av judiskt ursprung.

Det är egentligen först i samband med Arafats inträde i den politisk sfären i mitten av 1960-talet som uttrycket börjar användas. Det i kombination med Sexdagarskriget 1967 då Jordanien tvingas ge upp och lämna de östra delarna av det som idag är Israel (ofta kallat Västbanken). Fram till denna tidpunkten talar man om en judisk och en arabisk stat. Efter denna tidpunkt talar man om en judisk stat och ett judiskt folk samt en palestinsk stat och ett palestinskt folk. Tyvärr talar många s.k. palestinier om en palestinskt stat som innefattar även landet Israel. Detta verkar många även i lilla Sverige ha svårt att höra och erkänna.  Speciellt det palestinska ledarskapet vill se en palestinsk/arabisk/muslimsk stat, inte vid sidan av det befintliga Israel utan PÅ ruinerna AV det befintliga Israel. TYVÄRR leder detta och inte Israels bosättningar till svårigheter för en sund fredsprocess. Vem vill tvingas begå självmord för att grannen skall bli/vara nöjd???

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar