tisdag 21 januari 2014

Apropå

Apropå Kristdemokraterna, Sverigedemokraterna och det nystartade Kristna Värdepartiet.

Kristdemokraterna har allt mer tenderat att bli ett parti präglat av ”Pastor Jansson” i monologen”Ringaren”. Snart verkar man inte ha någon bestämd åsikt om någonting. De som verkligen strävar efter att Kristdemokraterna skall vara som det heter ”ett kristet parti” ställs utanför de valbara listorna. Man verkar skämmas för sitt ursprung.

Kristna Värdepartiet verkar radikalt, men än så länge så smalt sett ur ett politiskt perspektiv att det inte riktigt fyller ut till kostymen det vill bära. Bygger på klassisk kristen tro och religiösa värderingar samt traditionell praxis.


Sverigedemokraterna har ett stort antal anhängare som gärna vill kalla partiet för och se det som ”ett kristet parti”. Men vad är det med deras parti som är kristet egentligen? Sitt ideologiska ursprung hittar vi i den ”brunsvarta” nazismen som skymtar fram än här och än där. Så värst många kristna verkar de inte heller ha i olika ledningsgrupper. Kanske är det många som av tradition står som medlemmar i Svenska Kyrkan, men att för den skull vilja leva som en pånyttfödd kristen ser avlägset ut. Kom också ihåg att nazisternas soldater på sina bältesspännen hade valspråket ”Gud med oss”. Vad finns mer att säga? Hur kan man som kristen vara främlingsfientlig i ljuset av Missionsbefallningen (Matteusevangeliet kapitel 28 och verserna 18 till 20 och Markusevangeliet kapitel 16 och verserna 15 till 20)? Eftersom vi i Sverige (bland annat) har varit dåliga på att ”gå ut i hela världen” för att predika så väljer Gud att istället sända ”hela världen” till Sverige. Istället för att ägna sig åt att hata och eller avsky flyktingar, invandrare och framförallt muslimer. GÅ UT och predika evangelium om Jesus som världens frälsare. Den ende som kan förlåta synder och ge evigt liv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar