lördag 23 februari 2013

Uppsnappat i media

Jag har under de senaste dagarna lyckats snappa upp några saker på nätet i olika media som tidningar och bloggar. Jag blandar lite troligt med lite otroligt samt allvar och skämt.

18 frisyrval för kvinnor och 10 för män. Det är vad man har att välja mellan i Nordkorea. Enligt artikeln heter det i motiveringen att ”långt hår dränerar hjärnan på energi”. Skall man skratta eller gråta?


Raul Castro ”skojar” om att gå i pension. Han är i alla fall 82 fyllda. Enligt artikeln var det inte allvarligt menat av Kubas ledare utan uttalat som just ett skämt, men med Sveriges 65 och ålders hysteri kring pension eller inte så...

Svenska skattepengar går till Palestinska terroristers och massmördares löner och pensioner.

Tre Palestinier skadade i sammandrabbningar med bosättare på Västbanken. Närmare 200 (150 enligt Arabnews) Palestinier angriper ett 25-tal bosättare. Soldater som kom till platsen använder gummikulor och tårgas men träffar olyckligt och en ung Palestinier skadas i ögat.

18 försök att kidnappa israeliska soldater inom loppet av 4 månader. Hamas är en av aktörerna som försökt men inte lyckats i sitt uppsåt. Hamas som enligt ett antal svenskar inte anses som en terroristorganisation utan som frihetskämpar. Enligt uppgift handlar det om att använda den tilltänkta gisslan i förhandlingar (tvång) om frigivandet av Palestinska (terrorister) fångar i israeliska fängelser.

Lisa Abramowicz kommenterar Socialdemokraternas utrikespolitik och deras oproportionerliga fokus på Israel som skurkstat i tidningen Världen Idag. Hon skriver som vanligt balanserat och bra.


Libyens kristna minoritet minskar snabbt till följd av islamisters förföljelse av denna grupp i landet.


Företaget bakom elbilskonceptet Better Place dras med ekonomiska problem och måste därför tänka om i sina ambitioner att utveckla och sprida batteribytesstationer och bilar.


I Sverige hyllas den som ironiserar eller kritiserar Kungahuset eller Regeringen. På Västbanken (Judéen och Samarien) där Palestinska Myndigheten styr fängslas man istället om man driver med ”kung” Abbas. Där har man inte samma definition av Mänskliga Rättigheter som vi svenska är vana vid, yttrande, åsikts och religionsfrihet.


I Litauen marscherar ett 500-tal Nynazister i Kaunas. Detta framkallar viss skräck hos judar, antirasister och andra demokrativänner. Motståndarna till detta evenemang var få.

El Baradei (oppositionsledare) i Egypten manar till bojkott av ett eventuellt nytt parlamentsval i april månad. Samtidigt som det är en markering riktad till omvärlden att allt inte står rätt till i Egypten (enligt oppositionen) så upplever jag det som kontraproduktivt. Man ger de politiska motståndarna fritt fram att stärka sina positioner.


Upploppen bland Palestinier som just nu pågår knyts till hungerstrejkerna. Man försöker således avleda omvärldens kritiska granskning av orsak genom att få dessa att fokusera på verkan istället.



Det finns en orsak till varför Palestinier faktiskt sitter i Israeliska fängelser, detta hungerstrejker till trots. Detta får inte bli avglömt när man talar om detta i media och eller vid köksborden.

Även GITA bloggar i ämnet.



Bosättare vill förändra bilden av deras situation/status. Man utbildar nu folk att för en bättre attityd att möta internationella media. Då många av dessa dessutom är födda och bott hela sina liv på dessa platser anser de att de inte skall kallas för just bosättare utan invånare. Samt att ordet bosättningar hellre (rättvisare) bör kallas för SAMHÄLLE.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar