torsdag 8 mars 2012

Profetiskt? Döm själv.


För något år sedan får undertecknad ett eller flera tilltal från Gud gällande Sverige. Summan av dessa tilltal är att ett svärd (andlig metafor) kommer att åtskilja såväl kyrkor som familjer. Även politiska partier kommer att drabbas/påverkas av detta. Det är inte ett roligt ämne att beskriva eller profetera om, men jag känner att jag måste få ut detta budskap då det hela tiden kommer tillbaks och känns alltmer aktuellt.

Prästerskapet (predikanter, gudsmän, gudskvinnor, andliga ledare) kommer att dömas först. Kanske kommer det inte alltid att skapa samma nyhetsrubriker som när den politiska eliten döms. Kyrkor kommer att splittras och dessa kommer att gå/dra åt motsatta håll. I vissa fall kan det innebära en konkret splittring där församlingar/kyrkor delas i två eller tre delar. Kyrksamfund kommer att delas trots att man idag försöker att förena olika samfund/kyrkor under ett och samma tak/paraply. I andra fall kommer delar av ett samfund eller en församling att lämna och dessa personer väljer att gå in i redan etablerade församlingar. Här kommer det inte att vara skillnad mellan Svenska Kyrkan, Pingströrelse, Frälsningsarmen, Trosrörelsen eller några andra sammanhang/kyrkor. En splittring kommer. Splittring kommer inte alltid att vara av ondo utan kommer att leda till radikala församlingar/sammanhang där Gud tillåts verka. Samtidigt som den andra parten väljer att gå motsatt väg.

Svenska Kyrkan skakas idag till synes av en debatt som sägs gälla kvinnoprästers vara eller icke vara. Men jag tror att det kommer att gå djupare än så och andra aspekter inom kyrkans tro och teologi kommer att bli aktuella även här. Det ser ibland ut som om det är OK (belönas) att inte sätta tilltro till Bibeln och dess läror samtidigt som den Bibeltrogne bespottas och förlöjligas. Fler områden finns säkert med på den lista som Gud använder sig av och han kommer att göra det tydligt och uppenbart för alla (både inblandade/berörda och åskådare) varför eller vad som ligger till grund för det som sker.

Gemensam Framtid kommer även de att skakas av förändring/splittring trots att man är inne i en fas av sammangående. Här tror jag personligen att ersättningsteologins betydelse samt inställning till Israel (och judarnas plats i historien såväl nu, då och framåt) och Mellanöstern i stort kommer att få stor betydelse. Även en generell liberalisering där moralisk slapphet och förfall ställs emot helgelse och Gudsfruktan. Vissa församlingar kommer att splittras. Andra kommer att välja utträde.

Trosrörelsen kommer att beröras då alla inte accepterar deras växande beundran för Katolska Kyrkan. Andra aspekter kan vara medbestämmande och eller så kallad toppstyrning. Ett generationsskifte kommer i många dylika församlingar när pastor/grundare ämnar pensionera sig och ett pastorsbyte skall ske. Här finns många personer som vet att de har stora uppgifter i församlingen (Guds Rike som en del vill benämna det) men som av olika skäl måste stå tillbaka och en frustration byggs upp som förr eller senare tar sig drastiska uttryck.

I Borås pågår i dagarna en rättegång där flera pastorer ställs inför rätta. Exorcism med starka inslag av ockultism, kontroll, psykiska och fysiska övergrepp är ämnet. Vad gäller just exorcism så är det Bibliskt, men avarter skall stävjas. En av de aktuella pastorerna som står inför rätta har också en lång rad av ljusskygga affärer som balanserar i gränslandet mellan lagliga och eller olagliga dito. Det är kanske inte här (Tingsrätten) som man önskar att dessa personer ställs inför rätta utan det borde ha skett långt tidigare inom den Kristna Kyrkan. Jag är ganska säker på att Gud försökt att varna de inblandade personerna under en längre tid, men att dessa valt att bortse från dessa varningar och därför har Gud inget annat val än att ställa personerna inför det allmänna domstolsväsendet. Tyvärr tilläts dessa pastorer att hålla på relativt ostört tills fernissan som höll ihop deras hemmabyggda teologi krackelerade i sin helhet. Här måste man också vara medveten om att det finns många sårade och kränkta människor/individer inblandade som behöver såväl kärlek, omsorg och förböner.

För att peka på något positivt också. Jag tror att det kommer att komma en stark väckelse bland muslimer i Sverige. En väckelse där man ibland med livet som insats väljer att lämna islam och sätter sin tro till Jesus som Guds son, frälsaren. Han kommer inte längre att anses som ”en profet” utan han blir FRÄLSAREN. Dessa personer kommer att bryta med islam och Koranens läror. Vi kommer således att få se stora grupper av Bibeltroende med (ofta) invandrarbakgrund. Dessa grupper kan inte ges urvattnad petitess teologi där man petar i eller debatterar små detaljer utan här behövs radikal och kraftfull undervisning direkt ur Bibeln framställd i dagsaktuellt ljus.

Det var bara en handfull exempel på vad som kan ske i olika kyrkor/samfund/sammanslutningar/rörelser. Det kommer med all säkerhet att ges helt andra namn än de jag uttryck jag använder här.

I dagarna skickas det ut ett pressmeddelande som säger att Statsminister Reinfeldt och hans (sedan många år) fru separerar (skiljer sig). En tidning (DN) drar parallellen med den förre statsministern Persson och skilsmässan 2002 och att det då inte innebar någon partipolitisk splittring. Och det påståendet är rätt och riktigt. Däremot så faller Socialdemokraterna som en sten i opinionsmätningarna och man förlorar inte bara det valet 2006 utan också det följande valet. En ny era/trend och ett historiskt faktum kunde då skådas eftersom Socialdemokraterna aldrig tidigare hamnat utanför regeringspositionen två mandatperioder i följd.
Jag har varit inne på ämnet i tidigare inlägg men då fokuserat på KD och den uppslitande process partiet genomgått. Nu tror jag mig våga ta ytterligare steg i ämnet och hävdar att vi de närmaste åren kommer att se hur den politiska kartan skrivs om radikalt i Sverige. Det finns flera saker eller områden/aspekter som påverkar den processen.

Det genomgripande är att jag känner mig övertygad om att det är GUD som valt att döma Sverige.

Inställningen till Israel/Mellanöstern är en aspekt. Antisemitism är fördold eller förtäckt då den ofta kallas ”antisionism” eller ”befogad” israelkritik. Ett område som gäller alla delar av samhället. Såväl prästerskapet, kyrkor, politiker, intresseorganisationer och vilken annan medborgare som helst.

Cynism (eller cyniskt tänkande/agerande) är ett annat.

Människovärdet är en tredje aspekt. Eller om man så vill bristen av människors/individens värde. Cynism och människovärde hör delvis ihop.

Flykting/invandringspolitik är ytterligare en aspekt att väga in. Svenska ämbetsmän/kvinnor/handläggare sitter och gör bedömningar utifrån (till synes) godtyckliga önskningar, värderingar, åsikter e. dyl. Man bortser från faktiska och farliga situationer vid utvisningar eftersom det inte är ett problem i Sverige, gäller bland annat så kallade ”konvertiter”. Religionstillhörighet som inte anses vara av vikt i Sverige kan innebära skillnader mellan liv och död i andra delar av världen.

Egocentriska beteenden och attityder bland politiker är en annan aspekt. Kan vara maktfullkomlighet eller att man försöker ”sko sig” ekonomiskt på samhällets bekostnad. Politiker som anser sig stå över väljarna och som fattar beslut som går emot alla väljarnas åsikter eller önskningar, man ”idiotförklarar” den eller dom som man valts av.

Myndigheters (både enskilda handläggares såväl som helhet/enhet) attityd gentemot den eller dom som berörs. Allt ifrån polis, rättsväsende, skatt, kronofogde och eller sociala myndigheter. Brist på empati (medkänsla) samt/eller en alltför stor tilltro till statistik, tabeller och beräkningar. När det gäller rättsväsendet så har vi ett flertal exempel om att dryckenskap (alkoholkonsumtion) anses som en förmildrande omständighet (belönas) vid brott/våldsbrott. Detta trots att den absoluta majoriteten av alla som dricker själva valt att göra det och man är medveten om så kallade personlighetsförändringar. Här borde samhället istället sätta ner foten och skärpa straffen då en medvetenhet om konsekvenserna snabbt sprids i samhället. Ett lugnare ute/helgliv kommer som ett resultat av detta och risken att drabbas av oprovocerat våld och eller våld i hemmet (t.ex. kvinnomisshandel) kommer att minska radikalt. Straffrabatt bör inte ges den som väljer att ”bete sig som ett svin”.

När vi talar om politiska partier kommer det även där att ske stora omvälvningar. Bland annat kommer ett eller flera etablerade partier att helt eller delvis försvinna genom splittring eller genom att väljarstödet för dessa partier kraftigt och hastigt reduceras. Inom de närmaste 3-5 åren kommer minst ett par kanske tre partier att delas efter interna stridigheter.

Enskilda politiker kommer att tvingas avgå efter olika slags skandaler. Det som kommer att ske här är inte ett resultat i första hand av så kallad ”grävande journalistik” utan kommer genom övertydliga misstag eller när journalister ”snubblar” över det stora scoopet. Andra (idag) starka namn kommer att tappa väljarstödet och på så vis avlägsnas från den politiska arenan. Andra kommer att drabbas av sjukdom eller andra personliga tragedier vilket leder till deras avgång. Gud kommer att döma utifrån dolda motiv och attityder. Han ser (som det står skrivet) till hjärtats innandöme och inte till det som är synligt med ”blotta ögat”.
Jag har nämnt olika aspekter tidigare i inlägget som berör politik och myndigheter och väljer därför att inte förtydliga ytterligare.

Hälsningar Gideon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar