onsdag 1 februari 2012

Fokus Israel 2012.02.02

Nyheter med Eddie Chumney på engelska.

Han tar bland annat upp FREDSPROCESSEN. Han visar på palestiniernas ovilja till just FÖRHANDLINGAR och visar klart att PA hellre tvingar fram ett erkännande och en egen stat än att behöva förhandla med Israe.

Han kommenterar dessutom Muslimska Brödraskapet i Egypten. Vilka klart säger att man inte vill träffa eller tala med Israel. Detta hotar i sin förlängning FREDSAVTALET från 1979 mellan länderna.

Han nämner en opinionsundersökning som blev gjord i Israel under 2009 och där man nu presenterar resultatet. Undersökningen handlar om tro, religion och dess inflytande på vardagen bland israeliska judar.

Krigshoten och konsekvenserna för Mellanöstern där Syrien och Iran står i fokus diskuteras också.

Ytterligare saker nämns av Eddie utöver de exempel jag tagit upp här.



Nyheter med Dan Johansson på svenska.

Dan nämner och berör lite andra saker/ämnen.

Turismen i siffror för 2011 nämns. Likaså beräkningarna inför 2012.
3,4 miljoner turister 2011. Beräknad siffra inför 2012 är 4 miljoner.

Ortodoxa judar har demonstrerat i Israel de senaste veckorna. Israels Överrabbin ställer sig dock ifrågasättande till dessa.

Nu finns det 2 vandringsleder runt Genesarets sjö. Båda är tydligt förankrade och inspirerade av Nya Testamentet. Men marknadsförs dessutom inom ramen för EKOTURISM: Båda slingorna är ca 60 km långa och man kan gå, cykla eller rida runt.
Som en liten kuriosa nämner Dan att dessa leder faktiskt inspirerats av en svensk pastor J-T Ardenfors efter att denne valt att vandra runt sjön med Bibeln i handen.

Terrorister i Gaza använder sig av OLAGLIGA raketer när man beskjuter civila israeliska mål. Man använder sig av FOSFORRAKETER och Israel har därför vänt sig till FN med krav/vädjan om att FN skall säga ifrån till Hamas och deras gelikar i Gaza.

Vissa Rabbiner i Israel säger nu klart och tydligt att Israels BÄSTA VÄNNER är så kallade KRISTNA SIONISTER (Zionister).

Detta och en hel del annat tar Dan upp i sin version av Fokus Israel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar