måndag 29 april 2013

Lite av det senaste

Satte mig framför datorn och började kolla lite av de senaste sakerna som dykt upp på olika sajter världen och webben över.


Debatten om islamofobin har varit hög, böljande och stormig de senaste veckorna. Detta till följd av de VAL och senare åtgärder som Socialdemokraterna gör i samband med sin stora partikongress. Vem som "till syvende och sist" gjort fel eller rätt får vi kanske aldrig reda på i detta livet.

Hittar en artikel i SvD som behandlar ämnet, islamofobi.

Hittar i Världen Idag ytterligare en ledare som behandlar ämnet. Infallsvinkeln är lite annorlunda än den som förekommit i övrig svensk media.


I DN hittar jag så en artikel om konvertering bland asylsökande och hur konvertiter behandlas i sina hemländer. Den överlappar lite med artikeln i länken ovan. Som kristen anser jag att flyktingar och asylsökande inte är ett problem som löses genom att vi stänger våra gränser. Jag anser snarare att det gäller för oss kristna att istället efterleva missionsbefallningen (Markus 16: 15 och framåt samt Matteus 28: 18 och framåt). Se möjligheten istället för problemet! Möjligheten att predika evangelium för människor från hela världen utan att behöva lämna det egna hemlandet.


Något helt annat. Detta trots att jag INTE är en modebloggare. Från DN och en debatt i deras Webb-TV hämtar jag följande länk.

Man diskuterar anorexiasjuka fotomodellers vara eller inte vara. Man talar om hur modellagenturer letar efter modeller inne på kliniker där anorektiker behandlas. Man lyfter också fram i intervjun Israel som ett föregångsland när det gäller att lagstifta mot allt för smala modeller.


Spårvagnar i Jerusalem och den debatt det skapat sedan man beslutade sig för att börja bygget av denna linje. Den delar Jerusalem och gynnar bosättarna samtidigt som den är apartheidistisk skriker motståndarna till denna.

Nu har en Fransk Domstol slagit fast att denna spårvagnslinje INTE bryter mot Internationell Rätt och sker på ockuperad mark.

Bojkottsivrarna såg dessutom till att de Internationella företag som var inblandade i detta bygget tvingades bryta sina kontrakt både genom lobbyverksamhet och hot. Dessa företag får således upprättelse i efterhand.

Men den svenska organisationen Diakonia håller inte med. De anser trots detta att spårvagnslinjen som är ockuperande och diskriminerande. Trots att den underlättar vardagen för de som reser med (på) linjen oavsett religion, etnisk eller religiös bakgrund. Även Palestinier använder spårvagnslinjen. Det verkar ha gått Diakonia förbi.


Och så lite tråkiga nyheter.

Raketer har återigen börjat avfyras från Gaza mot civila mål inne i Israel.

Lugnet som rådde var tydligen tillfälligt och bedrägligt.

onsdag 24 april 2013

2013.04.25 Fokus Israel +

Senaste nytt från Fokus Israel är nu tillgängligt på Youtube.


Dan Johansson läser på svenska. Här följer en sammanfattning av hans nyhetssammanställning:


- Judar som bor och färdas på Västbanken vill se hårdare tag mot stenkastning då dessa attacker har ökat mycket markant den senaste tiden.

- Israels Marin investerar för att kunna beskydda gasfälten.

- Egyptisk Marin bordar fartyg med 45 ton vapen ombord.

- Judisk terrorist dömd till livstids fängelse. Bland annat för mord på Palestinier och mordförsök på en Messiansk jude.

- PA. Hög ledare avgår då han inte får gehör i sin kamp mot korruptionen inom PA.

- Israelisk mjölkrobot revolutionerar marknaden.

- Italien beställer Israelisk satellit.

- IT. Svenskt företag delaktigt i utbyggnad av fibernät i Israel.

- Terroristlöner ifrågasätts.

- Gasplattform.


Eddie Chumney läser på engelska. Han ger idag ett Bibelstudie:

- Förstlingsfruktens högtid.

- Pekar på Messias (Jesus).

- Cermonier och symbolik.

- Tacksamhet och glädje.

- Lagen om sådd och skörd.

- Jesus som den förstfödde, vad innebär det?

- Tacksamhetsfest.


Nedan följer några intressanta länkar.

- De lägsta dödstalen i trafiken på 50 år rapporterades under 2012.

- Ny "app" till Androidtelefoner varnar för sten och brandbombskastare (förhoppningsvis).

- Stenkastande Palestinier dömd för mord på far och son.

- Israel är det näst bäst (mest) högutbildade landet i världen.

- Vattenrening med hjälp av solen.

- Papua Nya Guinea. Försvunnen judisk stam upptäckt?

- Israelisk arabisk idrottare som vill tävla (representera) Israel och verka för fred och normalisering mellan de två största befolkningsgrupperna i Israel

- Islamofobi. Artikel på SvD Brännpunkt.

tisdag 23 april 2013

Ett klipp

En film som jag hittar på Youtube.

Antisemitismen är inte död (tyvärr).

En skrämmande, men med många sanningar om hur Antisemitismen ser ut idag och hur den sprids.

Den är till stor del textad till engelska utom där de medverkande talar på engelska.

41 minuter lång (kort).

Opartisk dokumentär

Ett filmteam försöker spela in en opartisk dokumentär i och från Jerusalem. Eller om man så vill "en icke politiskt laddad/vinklad" dokumentär.

Palestinska aktivister hindrar teamet att arbeta.

Palestinier som det var tänkt skulle delta i dokumentären avböjer efter påtryckningar från Palestinska politiker, lobbygrupper och eller direkta hot från andra mer militanta Palestinier.

Palestinier som var kontrakterade för att filma säger i vissa fall upp sina kontrakt efter påtryckningar från Palestinska politiker, lobbygrupper och eller direkta hot från andra mer militanta Palestinier.

Tanken var och är att berätta vad som sker i Jerusalem under 24 timmar.

Palestinska talespersoner (politiska och eller militanta) menar att bilden blir missvisande eftersom de anser att Jerusalem är delat och filmen visar ett enat Jerusalem = problem.

Problemet är snarare att det inte finns några synliga, fysiska och eller politiska gränser i Jerusalem. Fiktiva och osynliga gränser finns det däremot.

Artikelförfattaren hävdar att det från Palestinskt håll talas om "våldsamt motstånd" mot allt som kan tänkas leda till en "normalisering" mellan Israeler och Palestinier.


Min kommentar om och till detta är inspirerad av profeten Sakarja kapitel 12 och verserna 2 och 3 samt Psaltaren kapitel 122 och vers 6:

Se, jag skall göra Jerusalem till en berusningens kalk för alla folk runt omkring. Också Juda skall drabbas, när Jerusalem blir belägrat. Det skall ske på den dagen att jag skall göra Jerusalem till en tung sten för alla folk. Var och en som lyfter den skall göra sig illa på den. Och alla jordens folk skall församla sig mot henne.

Önska Jerusalem frid! Må det gå dem väl som älskar dig.


Här är det viktigt att se på Jerusalem inte bara från politiskt önsketänkande. Som kristen måste jag (och du) även se till vad som faktiskt är förutsagt i Bibeln, av Gud genom olika profeter. Om vi inte gör det så hamnar vi i otakt med Guds löften om vad som gäller när det handlar om Jerusalem, Israel och det judiska folket.

Lägg också märke till att det står "och alla jordens folk" d v s inte alla människor skall församla sig mot Jerusalem. Här är en viktig poäng. Jag och du måste inte ingå i gruppen alla folk. Det finns ett val att göra. Vi kan välja att välsigna Jerusalem.

Geografiskt så finns det bara ett Jerusalem, inte två. Den tanken har sitt ursprung någon annanstans än från Gud (hans motpart).

För det första för mig är det självklart att Jerusalem är en stad. En stad dit Messias en dag skall komma i all sin makt och härlighet för att regera.

För det andra är det för mig en självklarhet att jag som svensk inte har rätt att dela Jerusalem.

Jag ber att du inte skall falla in i talkören som mässar "dela Jerusalem så blir det fred". Det blir inte fred eller frid bara för att Jerusalem delas eller för att vi får två stater i det som idag är Israel inklusive Gaza och Västbanken.

Jag såg en dokumentär på SVT Kunskapskanalen igår kväll. Man visar en dokumentär som byggde på intervjuer med före detta chefer för Shin Bet (Israels Säkerhetspolis). En av dom berättar om ett samtal med en Palestinsk ledare som förklarade "det Palestinska motståndet" och jag citerar fritt: Det handlar inte om fred och samexistens med Israel eller att få till stånd en egen stat. Det handlar om att ställa till med så mycket problem och orsaka så mycket smärta som möjligt för Israel.

Jag ber, sälla dig inte till den talkören.

måndag 22 april 2013

Utrotningshotad fågel

Israel och Jordanien samarbetar.

En skadad ung och utrotningshotad gam som hittades i Jordanien har återförts till Israel för vård.

Fågeln som är uppfödd i ett program för att rädda arten samt utsatt i det vilda (fria) kommer förhoppningsvis att överleva. Lite tilltufsad, men ändå vid liv. Israeliska ornitologer arbetar med att rädda arten och gläds åt att Jordanien öppnade gränsen för denna hastigt påkomna räddningsaktion.

Är det inte bra att fred råder mellan Israel och Jordanien?

Själv anser jag att fler arabiska och eller muslimska länder bör följa det exemplet (fredsavtal) istället för att uppmana till utplåning av det lilla landet Israel.

söndag 21 april 2013

Något nytt

Det heter "inget nytt under solen".

Och det stämmer. Det är ju endast en variation av något som skett tidigare eller på en annan plats eller i en annan persons liv.

Men jag hämtar och kommenterar ändå några saker som jag hittat hos några nyhetsförmedlare på webben. Lite ditt och lite datt som det också heter.


- Ahikam var sju månader när familjens bil träffas av stenar. En av dessa slår sönder inte enbart glasrutor i bilen. Även Ahikam går sönder.

Idag är han 23 år. Lider av epilepsi. Har motoriska skador. Kan varken läsa eller skriva. En tredjedel (30-35%) av hans hjärna är förstörd.

Stenkastande ungdomar suckar ni. Inte är väl det så farligt? Fråga Ahikam. Han vet. En sten som kastas kan skada en människa lika mycket som en kula som avfyras med ett skjutvapen.


- Israels sjukvård får beröm och det är inte vem som helst som kommer med beröm heller. WHO:s ledare (chef) Margaret Chan är det som säger det.

Om ledaren (chefen) för Världshälsoorganisationen WHO säger det, kan det ligga någonting bakom de orden?

Två saker vill jag lyfta fram extra ur innehållet i denna artikel.

ETT. Israel åstadkommer mer med mindre! Mer och bättre sjukvård, men med hjälp av mindre pengar än genomsnittet av länderna inom OECD.

TVÅ. Margaret Chan passade på att besöka barn som vårdas vid ett sjukhus i Tel Aviv. Barn från Gaza som vår vård vid Israeliska sjukhus. Vänta lite här! Kan det verkligen stämma? Förnekar inte Israel sjuka Palestinier vård? Uppenbarligen inte. Ship to Gaza, PGS m.fl. verkar ha missat den informationen.


- Vem vet. Kanske kommer flygplan om några årtionden alla vara obemannade (utan pilot). I alla fall de militära flygen tror en Israelisk högre Flygofficer. Drönarna (UAV) tar över helt.


- Håller Ryssland på att invadera Finland med fredliga medel? Tro det den som vill.


- Hur djupt går den ekonomiska krisen i dagens Egypten?

Egypten har svårt att både låna och köpa mat på den Internationella marknaden verkar det som.

Att byta från en diktatur till en osäker diktaturliknande regering (jag kan ha gjort en feltolkning här, men) som dessutom verkar vara mer intresserad av att inför Islam i alla lagar än att arbeta för nationens och folkets bästa är inte lätt.


- Kampen om Tempelplatsen (Tempelberget) i Jerusalem där Omar och Al-Aqsamoskéerna idag återfinns hårdnar. Nu involveras även kvinnorna i försöken att hindra ickemuslimer att besöka platsen.


- De sista vårregnen faller över Israel.

Välbehövligt regn. Israel och hela regionen har under flera år lidit av allt för lite regn.


- Professor Ulf Bjereld ifrågasätts i tidningen Expressen.

På vilka grunder kallas han "Mellanösternexpert"?

Är det för att han forskat och studerat i och om Mellanöstern?

Eller är det på grund av hans politiska agenda?


Så, det var lite av det jag hittade under dagens titt på olika webbsidor.

Gud Välsigne Dig och Gud Välsigne Israel. Hälsar Gideon.

onsdag 17 april 2013

200 Tack

Mitt tvåhundrade blogginlägg skriver jag just i detta nu.

Hipp, hipp Hurra.

Men det var inte det som ordet "tack" i rubriken syftade på. Nej det hör samman med något helt annat.

Jag är tacksam till Gud. Under de senaste dagarna har jag påmint Gud om ett ord, ett tilltal han gett mig vid ett tidigare tillfälle. Den Helige Ande, Guds Ande har lovat att "jag skall alltid ha det jag behöver" (inte detsamma som "vill ha"). Idag fick jag ett sådant bönesvar, eller om man så vill. Jag fick erfara att när Gud lovar något så håller han sitt löfte (sina löften).

Hur vet jag att det var Gud?

Dels för att när Gud talar genom sin Ande till dig eller mig så harmoniserar alltid hans tilltal med de löften som du och jag hittar när vi läser Bibeln.

För den som är ovan med Bibeln kan det till att börja med verka långsökt, men om din bön och ditt behov är äkta. Då kommer också Gud genom sin Ande att leda dig till de Bibelställen som bekräftar din situation och eller ditt behov.

Därför kan jag idag säga, Tack Gud.

tisdag 16 april 2013

2013.04.18 Fokus Israel +

Senaste nytt från och med Fokus Israel är nu tillgängligt på Youtube. Ytterligare ett antal länkar till Youtubeklipp mm följer därefter.


Eddie Chumney läser på engelska. Här följer en sammanfattning av hans nyhetssammanställning:

- Obamas besök i Israel och på Västbanken kommenteras.

- PA vill att (eventuella) Fredssamtal med Israel skall bygga på 2002 års fredsförslag som initierades av Arabförbundet.

- Golan, Västbanken, Gaza och Östra Jerusalem skall lämnas enligt den planen.

- Palestinierna vägrar att förhandla med Israel om inte deras förhandskrav uppfylls villkorslöst.

- Fredssamtal i Jordanien i maj 2013? Samtalen skall ske mellan Israel och PA under överinseende av Jordanien och USA (om de blir av).

- Abbas (Palestiniernas president) presenterar kravlista för John Kerry, USA. Denna skall uppfyllas villkorslöst för att överhuvudtaget sätta sig i förhandlingar med Israel.

- Abbas går tillsammans med Arabförbundet till FN och ställer krav på Israel.

- PA och Jordanien menar att Jerusalem utsätts för en medveten "judaisering".


Dan Johansson läser på svenska. Här följer en sammanfattning av hans nyhetssammanställning:

- Israel firar 65 år den 5:e Iyar.

- 4:e Iyar är "De Fallna Soldaternas Dag".

- Jerusalem. Debatt om kvinnors rätt att be vid Västra Muren (Klagomuren).

- Palestiniernas annonsering att starta en tredje Intifada möts med likgiltighet av omvärlden.

- Socialdemokraternas Kongress och det som sker därefter kommenteras.

- Israels Ambassadör Isaac Bachman skriver i tidningen Dagen. Han riktar bland annat kritik mot olika kristna organisationer för deras massiva, oproportioneliga och enögda kritik av Israel.

- Ambassadör Isaac Bachman kommer till Israels Vänners konferens i juni.

- Islamiseringen ökar i Gaza. Olika exempel kommenteras.

- Obamas besök i Mellanöstern kommenteras.

- Avgående Miljöministerns insatser och genomförda beslut under den nu avslutade mandatperioden kommenteras.

- Gasen flödar från Tamarfältet utanför Haifa.


Nedan följer lite blandade länkar och nyheter.


En kvinnlig Israelisk soldat sjunger.

Föreläsning av en Israelisk Paralympisk deltagare (ca 19 och en halv minut).

Egyptisk kristen kvinna attackeras och förnedras sexuellt offentligt av muslimer som skanderar "Allah Akbar".

Israels President Shimon Peres kort om Israels 65 årsdag.

Några svenskar berättar vad "det bästa" med Israel är.

Socialdemokrat tycker att fler bör avgå i ledningen av Stockholms Arbetarekommun.

Satirsajt driver med konspirationsteorier i Iran.

Hamas demolerar ett "världsarv" som återfinns på UNESCO:s lista. Tanken är att det skall bli ett militärt (terrorist) övningsområde.

Hamas och andra terroristgrupper "firar" bombattentatet i Boston, USA.

Israel föds. Film från The Spielberg Jewish Film Archive (ca 11 och en halv minut).

Sjukvårdsteam i Boston ger omedelbar hjälp till skadade vid bombattentatet i Boston, USA. Team som tränats i Israel med tanke på deras kunnighet i liknande situationer.

Raul Wallenberg utnämns till hedersmedborgare i Australien.

Rent vatten med hjälp av solen. Förorenat vatten renas.

En svensk (Jörgen Nilsson) "pilgrim" som vandrat till fots från Lund och till Jerusalem.

Pris delas ut av "Israel-Palestinian Business for Peace Contest".

Balfourdeklarationen till Israel. Orginalmanuskriptet.

måndag 15 april 2013

Grattis Israel

Grattis Israel på 65-årsdagen.

65 år som har gått både i dur och i moll.

65 år sedan din självständighet utropades.

65 år omgiven av folk och nationer som hatar dig för din blotta existens.

65 år då då människor sett dig som en källa till glädje.

65 år då du varit och är det enda land i Mellanöstern där religionsfrihet råder.

65 år då du varit och är det enda land i Mellanöstern där åsiktsfrihet råder.

65 år då du varit och är det enda land i Mellanöstern där yttrandefrihet råder.

65 år av utveckling och framgång.

65 år i omvärldens strålkastarljus.

65 år som det enda landet där judar har all rätt i världen att vara just judar.

65 år av befogad kritik för dina misstag.

65 år av obefogad kritik även när du inte begått misstag.

65 år då omvärlden försökt få dig att ge upp Jerusalem.

65 år av ideliga krig och terrorattacker som dödat och lemlästat ditt folk.

65 år av det profetiska ordets uppfyllelse.

65 år med såväl tårar som med skratt.

65 år där du bedömts med ett annat mått än andra nationer.

65 år då du varit och är det enda land i världen där ökenspridningen hejdats.

65 år då du varit det enda landet i Mellanöstern som låter alla vara den dom anser sig vara.

65 år då dina invånare växt sig starka.

65 år av tekniska landvinningar.

Israel, jag önskar dig allt gott under de närmaste 65 åren.

Israel, jag önskar dig Guds Rika Välsignelse.

Israel, jag önskar dig Frid.

Grattis Israel på din födelsedag. Jag ber för dig.

torsdag 11 april 2013

LÖN

Det handlar inte om min lön.

Det handlar om Palestinska terroristers lön

Den kan vara upp emot 5-6 gånger högre än den genomsnittliga lönen för en Palestinsk arbetares.

Lönen utbetalas när man sitter i Israeliskt fängelse.

Dit går vårt bistånd ca 700 000 000 SEK om året.

Mer än 4 % av PA:s (Palestinska Myndighetens) totala budget går till dessa löner.

Vad gör terroristen med lönen?

Här är en länk som berättar vem som får pengarna och vem som inte får pengarna (engelsk text).

tisdag 9 april 2013

Fokus Israel 2013.04.11 +

Av någon för mig okänd orsak så finns redan idag Fokus Israel tillgängligt på Youtube.



Eddie Chumney läser på engelska.

- EC ger oss ett Bibelstudie om "Det Osyrade Brödets Högtid". Den firas i samband med/under Pesach/Pessah eller som det ibland kallas "uttåget ur Egypten" (kristen motsvarighet är påsken).

- Jämförelse och paralleller mellan den judiska innebörden och kristna (andliga) motsvarigheten av...

- Parallell till Jesus (Yeshua).



Dan Johansson läser på svenska.

- Kibbutz på Västbanken skänker bort bröd till sina Palestinska grannar.

- Kristna flyr Mellanöstern (MÖ).
Hur många kristna finns det i MÖ?
Orsak?
Vad har kristna betytt för MÖ?
Vad kommer det att betyda?

- Betlehem och Obamas besök där. Monument som visar Palestiniernas "drömstat" ersätts tillfälligt med ett fredsmonument.

- 2 000-årig Synagoga förstörd i Damaskus.

- Israel bygger fältsjukhus på Golan.

- Socialdemokraternas Partikongress. Bl.a. skillnaden mellan "önsketänkande" och "faktafel" kommenteras.

- Abbas och PA agerar medvetet för att underblåsa "faktafelen".

-Syriska trupper flyttas närmare Damaskus.

- Terroristcell arresteras i Jerusalem (tillhörde Hamas).

- Vakter som tjänstgjort vid Förintelseläger skall lagföras.

- Överlevande från Förintelsen åldras och dör.

- Energi, ekonomi och miljö. Gasfältens betydelse för Israelisk ekonomi och miljö.



Nedan följer lite olika klipp/länkar som rör Israel och Mellanöstern.



Egyptisk skådespelerska berättar om hur judarna styr världen = sprider myten att...

Offentlig avrättning i Kuwait

Bojkottsförespråkare bör tänka på följande.

Lisa Abramowicz från Israelmanifestationen i Stockholm 2012.

Jerusalem. 4 000 års historia på 5 minuter. (Visad mer än 535 000 gånger).

Intervju med (om) Samfundet Sverige-Israel som berättar om sitt arbete.

Judisk/israelisk terrorist döms till dubbla livstidsdomar. Bland annat för morden på två Palestinier och attacker mot Messiastroende judar.

Så här straffar (belönar) PA (Palestinska Myndigheten) terrorister/självmordsbombare.

måndag 8 april 2013

Ny vecka men mycket är om vad som skett under tidigare vecka

Först tänkte jag komma med en uppmaning till jämställdhetsivrare (svenska) om att göra något för just det i Gaza. I Sverige vurmar vi för att könen skall suddas ut helt (hen), men i Gaza gör man tvärtemot. Man strävar efter att segregera könen (könsapartheid).

Bitte Hammargren skriver idag i sin Mellanösternblogg i SvD (svenska) om hur Hamas tvångsfriserar män som hämtas in från gatan. Hon kallar det "Hamasstyrets moraliska nitälskan". Palestinian Centre for Human Rights  (PCHR) fördömer detta (engelska) agerande i Gaza. Organisationen har sitt säte i Gaza City.

Statsvetaren och pastorn Stefan Swärd skriver en ledare i Världen Idag (svenska) om sin erfarenhet från Socialdemokraternas kongress. Detta leder ju till olika åsikter och eller en analys av vad vi kan vänta oss i framtiden av, med och från SAP.

Tobias Petersson skriver på Newsmill (svenska) om sina erfarenheter (tolkningar) från, av och under nämnda partikongress. SAP och Stefan Löfven kallar Fatah för sitt "kära systerparti". Han tar upp ämnen som berör Fatah och deras politik. Väpnad kamp, korruption, brott mot Mänskliga Rättigheter mm.

När jag ändå är inne på Socialdemokraterna så kan jag också nämna att Ilmar Reepalu (Malmö) som gjort sig känd för sina Antisemitiska klavertramp och sin antiisraeliska retorik nu "belönas" med posten som ORDFÖRANDE för Valberedningen i SAP. Ilmar Reepalu som närmar sig 70-strecket borde rimligtvis istället uppmanats att gå i pension (svenska).

Palestinska Myndigheten (PA) med Abbas i spetsen planerar nu en ny Intifada med betoning på planerar. Intifador uppstår således inte spontant. 15 april har man satt som startdatum för denna (engelska).

I tidningen Realtid (svenska) läser jag en mycket bra krönika om hur vi bör förhålla oss till Israel/Palestina och vem vi på goda grunder bör stödja.


Hamasterrorister arresterades i Jerusalem efter en tids spaning. Gruppen har varit pådrivande i en serie brandbombs och stenkastningsattacker på och runt Tempelberget. De motiverar sitt agerande genom påståenden om ”judaisering” av Jerusalem och Tempelberget samt en påhittad Koranförnedring vilken visat sig vara en olyckshändelse där en Koran faller av en stol, men plockas upp och dammades av, av en Israelisk polis (eventuellt militär) för att genast överlämnas till ägaren (engelska).


Israel beskjuts än en gång med raketer från Gaza. Reaktionen just nu är INTE väpnad vedergällning utan man har valt att stänga 1 (en) av 3 (tre) gränsövergångar. Humanitära transporter sker dock i vanlig utsträckning (engelska).

Idag högtidlighåller man Förintelsen av judarna under WWII i Israel och bland judar världen över. Här följer en länk till en artikel (engelska) som handlar om HANDIKAPPADES utsatthet och hur Nazisterna med Hitler i spetsen utvecklade sin politik gällande den gruppen av människor. Något att tänka på när vi förespråkar diagnostisering av samt abortering av foster som uppvisar misstänkta tecken på olika former av "handikapp".

Irans hat mot Israel, hat mot judar, hat mot konvertiter osv debatteras i denna artikel. Man resonerar om att detta kan leda till folkmord med hjälp av kärnvapen (svenska).

Så, det var lite av vad som skett under de senaste dagarna.

Gud Välsigne Dig, Gideon.

söndag 7 april 2013

Vem äger Jerusalem

Vem äger Jerusalem?

Tänkte bara lägga upp några länkar till en saklig redogörelse baserad på en doktorsavhandling som tagit mer än 20 år att slutföra.

Dr. Jaques Gautier som här redogör för sitt arbete är till vardags Internationell jurist och advokat.

Intervjun sker på engelska bör jag tillägga.

Länk 1.

Länk 2.

Länk 3.

Länk 4.

Länk 5.


torsdag 4 april 2013

Tårar av förskräckelse och glädje

Mycket tokigt skall man läsa och höra.

Här är ett par i mitt tycke tokiga saker från Socialdemokraternas Kongress.

Ambassad i Palestina. Urban Ahlin och Socialdemokraterna kräver att Sverige öppnar en ambassad i Palestina.

Från artikeln i SvD citerar jag:  "Sverige har redan i praktiken sagt att man erkänner att Palestina är en stat. Det var det vi röstade om i FN:s generalförsamling. Då betyder det att vi ska uppgradera våra diplomatiska relationer också, säger Urban Ahlin, Socialdemokraternas utrikespolitiske talesperson".

Ett litet faktafel som verkar ha undgått Urban Ahlin. Palestina eller rättare sagt den Palestinska Myndigheten har OBSERVATÖRSSTATUS i FN. Och det var det som omröstningen gällde, inget annat. Som politisk talesperson borde han veta att skilja mellan önsketänkande och gällande fakta.

Det var ju den statusen man röstade om. Inte medlemskap i egenskap av stat.

Dessutom så är Sveriges Ambassad i Israel placerad i Tel Aviv som INTE är Israels huvudstad. Hur bakvänt tänker man egentligen? 

Varför förespråkar man inte att Sveriges Ambassad flyttas till Jerusalem?


När vi ändå är inne på ämnet ambassad och ambassadör. Sverige skickar ny Ambassadör till Israel förresten. Carl Magnus Nesser heter den nye svenske Ambassadören i Tel Aviv.


Här kommer ett Youtubeklipp från Socialdemokraternas Kongress. Husam Zomlot, Fatah. Om man lyssnar till vad han säger så kommer han med det ena faktafelet och/eller påståendet efter det andra presenterade som om de vore en redan etablerad sanning. Lyssna gärna på inlägget som är ca 16 minuter och gör din egen bedömning om saken.


Jag har nämnt det tidigare i ett inlägg. Den Sydafrikanske juristen och Domaren Goldstone som utfört uppdrag åt FN går hårt åt myten om att Israel är en Apartheidstat.


Samsung har en enda forskningsanläggning utanför Sydkorea. Gissa var?


IBM firar 40 år i Israel.


Ett tips till vår Statsminister. LE, det är ett tecken på samt genererar styrka till andra. Att just ledare skall le mot sina medarbetare och i hans fall, väljare ger positiv effekt.


Så det var allt i detta inlägget. 


Gud Välsigne Dig OCH Israel. Gideon.


onsdag 3 april 2013

2013.04.04 Fokus Israel +

Senaste uppdateringen från Fokus Israel är nu tillgänglig via Youtube.


Eddie Chumney läser sin nyhetssammanfattning på engelska.

- Obama vill se framsteg i fredsprocessen.

- Israel måste tillåtas tänka på sin säkerhet.

- Jordanien har anmält sitt intresse att stå som värd vid förhandlingar mellan Israeler och Palestinier.

- Israel kommer att överföra skatter som de hjälper PA att samla in.

- Abbas ställer återigen förhandskrav för att sätta sig vid förhandlingsbordet.

- PA och Jordanien fördömer "judaiseringen" av Jerusalem.

- Pesach/Pessah.

- Eddie förklarar påskens innebörd med hjälp av Pesach.
Herrens högtid.
Jesus som offerlammet.
Förstlingsfrukten.

- 4 punkter.
Uttåget ur Egypten.
Jesus, Lammet som tar bort världens synd.
Profetiskt, (Jesus) Messias "första" ankomst.
Blodets betydelse för relation med Gud (Jesus).


Dan Johansson läser sin nyhetssammanfattning på svenska.

- Negevöknen "Best in Travel" enligt Lonely Planet.

- Naturreservat invigs utanför Jerusalem.

- Cykelleder invigs. Totalt skall ? mil byggas närmaste ? åren.

- Naturgas. Tamarfälten börjar leverera gas i helgen som gått. Leviatanfälten börjar år ?.

- Syrien. Israel bygger fältsjukhus på Golan.

- Invånarantal. Av Israels 8 miljoner invånare är nu 6 miljoner judar (kom ihåg antalet som omkom under Förintelsen, WWII).

- Apartheid I. Muslimsk Beduin utsedd till Diplomat.

- Apatheid II. Kristen arab vinner sångtävling.

- Nobelpris. 1 av 5 pristagare är (har varit) judar. 3 av 10 var det 2012.

- Förbjudet i lag för israeliska fotomodeller att ha ett BMI lägre än ?.

- FN klubbar igenom resolution som föreslagits av Israel.

- Döda Havets nivå har stigit.

- Tel Aviv inför gratis WiFi.

- Andelen kristna i Israel ökar.


PMW. Mer om Norges bistånd till Palestinierna

Israel har problem med främmande fågelarter som släppts ut av privatpersoner och som inte naturligt lever i harmoni med övrig fauna/fågelliv.

Ramallah. Stenkastning är en arabisk/palestinsk rättighet, skyldighet och en plikt enligt ett brev som skickats till en israelisk nyhetsredaktion.

Abbas beskyller Netanyahu för en palestinsk terrordömd fånges död i cancer.

NBC NEWS skriver om en Etiopisk flicka som "räddats" av tre lejon. Påminner lite om "Daniel i
lejongropen".

Raketer som avfyras mot Israel från Gaza blir konst.

Läsvärt blogginlägg av Tommy Dahlman.



tisdag 2 april 2013

Sydsudan och Sverige

Jag skriver om Sydsudan och hur Israel fått förfrågningar om att hjälpa det nybildade landet på fötter redan i oktober 2012.

Några månader tidigare i samband med en större jordbruksmässa i Tel Aviv, Israel talar både israeliska och sydsudanesiska toppolitiker med varandra om hur Israel kan hjälpa till med uppbyggnaden av det nybildade landet. Man kommer samstämmigt fram till att det behövs hjälp med matproduktion och utbildning av befolkningen. Israelerna frågade "vad behöver ni hjälp med"? Man säger alltså inte "detta behöver ni hjälp med".

Ett sätt Israel hjälper till genom är att i Israel utbilda personer som redan finns i landet i modernt jordbruk och jordbruksteknik. Man kommer också att under 2013 inviga ett (det) första jordbruket uppbyggt enligt Israelisk modell/förlaga i Sydsudan.

Nedan följer ett flertal länkar som behandlar vad Israel gör för och tillsammans med och i Sydsudan.

Länk 1.

Länk 2.

Länk 3.

Anledningen till att jag faktiskt började skriva detta inlägg var/är artikeln på SVD/Brännpunkt av av Toby Lanzer (FN).

Det är en skrämmande statistik jag hittar i artikeln.

1 av 7 barn genomgår grundskolan.
1 av 50 kvinnor dör i barnsäng.
1 av 10 barn dör innan det fyller 5 år.
1 av 3 går hungrig varje dag (svälter).

Samtidigt så berömmer FN:s koordinator TL Sveriges hjälp och vårt bistånd på ca 275 miljoner kronor till Sydsudan och jag citerar från artikeln:


"Sverige har varit en förkämpe för att stärka kopplingen mellan humanitärt arbete och utveckling. Sydsudan erbjuder en möjlighet för oss att tillämpa den principen och för Sverige att visa globalt ledarskap i frågor om hur bistånd kan bli mer effektivt".
Hmm, den svenska modellen brukar ju inte vara så bra alla gånger. Vi öser in pengar utan motprestation till Palestinska Myndigheten (PA) utan att se något resultat.

Trots att vi ger PA ca 700 miljoner kronor om året i bistånd så har de alltid ebb i kassan och behöver mer och mer.

Är verkligen den svenska biståndsmodellen den bästa?

Är den ens bra över huvud taget?

Varför följer inte Sverige Israel som ett exempel? Låt oss utbilda sydsudaneser i Sverige så att de kan åka hem och bygga upp sitt land. Givetvis måste vi hjälpa landet under tiden, men på lång sikt.

Varför tar inte FN Israel som ett exempel på hur man kan arbeta? Men det är kanske alltför politiskt laddat.

Jag har en bön.

En bön om att Israel skall få bli det exempel och föredöme som Gud har ämnat henne att vara. Men det finns ju en motkraft (ej namngiven här) mot detta som säger att Israel skall fördömas istället för att få bli/vara det ljus i världen (föredöme) som hon är ämnad att vara.

Så istället för att lägga all energi på att fördöma och kritisera Israel i allt hon gör och företar sig. Följ hennes exempel!




måndag 1 april 2013

Musik från Israel

Ljuv musik är alltid lätt att lyssna till. Nedan följer ett par exempel på en trevlig och för mig NY bekantskap i den musikaliska sfären. Om jag förstår det hela rätt så är han en Messiastroende jude.

How Great is our God / Gadol Elohai med Joshua Aaron.


Oh The Blood med Joshua Aaron.


Här berättar Joshua lite om sin musik och lovsångstjänst samtidigt som han berättar om Jesus/Yeshua.


Här hittar ni en direktlänk till hemsidan.